اساسنامه شركت بازرگاني

طراحي سايت حرفه اي و سئو در شيراز

دوشنبه ۰۳ دی ۰۳

اساسنامه شركت بازرگاني

۴۳ بازديد

اساسنامه شركت بازرگاني

نمونه اساسنامه شركت بازرگاني آورده شده است:

فصل اول
ماده 1-نام شركت : …………………..
ماده 2 – اهداف شركت : ………………………………..
ماده 3 –موضوع فعاليت : ………………………………
ماده 4 – حوزه عمليات شركت: كشور ايران
ماده 5 – مدت شركت از تاريخ ثبت تا مدت نامحدود است .
ماده 6 – مركز اصلي عمليات شركت : كشور ايران
ماده 7 – سرمايه اوليه شركت :………………………..
ماده 8 – سهم اعضاء در تامين سرمايه شركت برابر است .
ماده 9 – سهام شركت با نام و غير قابل تقسيم است . و انتقال آن به اعضاء يا متقاضيان عضويت (واجد شرايط ) جديد با موافقت هيات مديره و با رعايت سقف موضوع ماده 8 مجاز است.

 

فصل دوم (مقررات مربوط به عضويت)
ماده 10 – عضويت در شركت براي كليه واجدين شرايط اعم از اشخاص حقيقي و حقوقي با تصويب مجمع عمومي عادي آزاد است .
الف : شرايط عمومي :
1.تابعيت جمهوري اسلامي ايران باشد .

.2 عدم ممنوعيت قانوني و حجر
.3 عدم عضويت همزمان در شركت مشابه .
ب – شرايط اختصاصي :
1.اعضا ساكن استان …………..، شهرستان هاي …………… باشد .
2. احراز شرايط هر متقاضي به عهده مجمع عمومي عادي است . و هيچگونه تبعيض يا محدوديتي براي عضويت واجدين شرايط نبايد وجود داشته باشد . مگر به سبب عدم كفايت امكانات و ظرفيت هاي شركت ، هيات مديره مكلف است در مواردي كه متقاضيان فاقد هر يك از شرايط مذكور باشند درخواست عضويت آنها را رد كند .
ماده 11 – مسئوليت مالي اعضاء در شركت محدود به ميزان سهم آنان است .
ماده 12 – كليه اعضاء مكلفند به وظايف و مسئوليت هايي كه در حدود قوانين و مقررات قيد شده در اساسنامه عمل كنند .
ماده 13 –شركت مي تواند توسط هيات مديره طلب خود را از عضو با اخطار كتبي مطالبه نمايد و در صورت وصول نشدن طلب و سپري شدن 30 روز از تاريخ اخطار نامه از كل مطالبات وي ازشركت و در صورت عدم تكافو از بهاي سهام وي برداشت كند . و هر گاه مبالغ مذكور كفايت نكند شركت براي وصول مازاد طلب خود به بدهكار مراجعه خواهد كرد .
ماده 14 – خروج عضو از شركت از تاريخ تشكيل شركت تا 3 سال بعد ممنوع مي باشد . واگر عضوي مايل به خروج ازشركت باشد هيچ سودي به آورده او تعلق نمي گيرد و فقط آورده خود را بعد از 3 سال مي گيرد .
تبصره : در صورتي كه خروج عضو موجب ضرري براي شركت باشد وي ملزم به جبران آن است .
ماده 15 – در موارد ذيل عضو ازشركت اخراج مي شود :
.1از دست دادن هريك از شرايط عمومي يا اختصاصي عضويت مقرر در اين اساسنامه به استناد گزارش مكتوب هيات مديره .
2 .عدم رعايت مقررات اساسنامه و ساير تعهدات قانوني پس از دو اخطار كتبي توسط هيات مديره به فاصله 15 روز و گذشتن 15 روز از تاريخ اخطار دوم .
.3 ارتكاب اعمالي كه موجب زيان مادي شركت شود و وي نتواند ظرف مدت يك سال آن را جبران نمايد. يا انجام اعمالي كه به حيثيت و اعتبار شركت لطمه وارد كند يا با شركت ،رقابتي ناسالم نمايد .
تبصره 1 : تشخيص موارد فوق بنا به پيشنهاد هر يك از هيات مديره يا بازرس و تصويب در مجمع عمومي عادي خواهد بود .
تبصره 2: در صورت اخراج عضو ، با تصويب مجمع عمومي ، تمامي آورده با محاسبه سود و بدهي عضو بر اساس تاريخ اخراج وي بعد از 3 سال از تاسيس شركت به او داده خواهد شد .
ماده 16 – در صورت لغو عضويت به سبب فوت ،انحلال ، ارزش سهام عضو بر اساس آورده او محاسبه و پس از منظور نمودن ساير حقوق و مطالبات وي به ديون شركت تبديل مي شود و پس از كسر بدهي وي به شركت به او يا ورثه اش ظرف مدت 3 ماه پرداخت و تسويه حساب خواهد شد .
تبصره : ورثه نمي تواند تقاضا نمايد كه سهم عضو متوفي از عين اموال شركت پرداخت شود .
ماده 17 – در صورت فوت عضو ، ورثه وي واجد شرايط عضويت باشدعضوشركت شناخته مي شود . و در صورت تعدد بايستي ما به التفاوت افزايش سهم ناشي از تعدد خود را به شركت بپردازند .اما اگر كتبا اعلام نمايند كه مايل به عضويت در شركت نيستند ويا هيچكدام واجد شرايط نباشند عضويت آنها لغو مي گردد .
تبصره : اگر تعداد ورثه بيش از ظرفيت شركت باشد يك يا چند نفر تعداد مورد نياز با توافق ساير وارث و به تشخيص مجمع عمومي عضو شركت شناخته مي شوند .


فصل سوم (اركان شركت)
ماده 18 – اركان شركت عبارتست از:
1.مجمع عمومي 2. هيات مديره 3. بازرس /بازرسان
ماده 19 – مجامع عمومي شركت به دو صورت تشكيل مي گردد . مجمع عمومي عادي ، مجمع عمومي فوق العاده
2-هيات مديره
ماده 20 – هيات مديره مركب از 3 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو علي البدل مي باشد . كه از ميان اعضاء براي مدت سه سال با راي مخفي و اكثريت نسبي آرا انتخاب مي شوند . حائزين اكثريت بعد از اعضاء اصلي به ترتيب علي البدل شناخته مي شوند و انتخاب مجدد هر يك از اعضاء اصلي و علي البدل بلا مانع است . (تعداد اعضاي اصلي هيات مديره 3 نفر بوده و تا يك سوم اعضاي اصلي ، اعضاي علي البدل خواهد بود.)
تبصره 1 : هيات مديره در اولين جلسه از ميان خود يك نفر را بعنوان رئيس هيات مديره ، يك نفر را بعنوان نائب رئيس و يك نفر را بعنوان منشي انتخاب مي كند .
تبصره 2 : در صورت استعفاء ، فوت ، ممنوعيت قانوني و يا غيبت غير موجه مكرر هر يك از اعضاي اصلي هيات مديره يكي از اعضاء علي البدل به ترتيب آرا ء بيشتري براي بقيه مدت مقرر به جانشيني وي در جلسات هيات مديره شركت مي نمايد .
تبصره 3 : در صورت استعفاي دسته جمعي و قبول آن توسط مجمع عمومي فوق العاده ، مجمع عمومي عادي بنا به دعوت هيات مديره مستعفي براي انتخاب هيات مديره جديد تشكيل خواهد شد .
ماده 21 – پس از انقضاي مدت ماموريت هيات مديره در صورتيكه هيات مديره جديد انتخاب نشده باشد هيات مديره موجود تا انتخاب هيات مديره جديد كماكان به وظايف خود در شركت ادامه داده و مسئوليت اداره شركت را بر عهده خواهد داشت .
ماده 22 – هيات مديره مكلف است جهت مديريت شركت و اجراي تصميمات مجامع عمومي و هيات مديره فرد واجد شرايطي را از بين اعضاء يا خارج ازشركت براي مدت دو سال بعنوان مدير عامل شركت انتخاب كند كه زير نظر هيات مديره انجام وظيفه نمايد . تصميمات هيات مديره در دفتري به نام دفتر صورتجلسات هيات مديره ثبت مي گردد و به امضاي اعضاي حاضر در جلسه مي رسد .
تبصره : جلسه فوق العاده هيات مديره با دعوت كتبي رئيس يا نائب رئيس هيات مديره يا مدير عامل و در صورت عدم دعوت كتبي آنان با دعوت كتبي اكثريت اعضاي هيات مديره تشكيل مي گردد .
ماده 23 – هيت مديره جز در مواردي كه به موجب اساسنامه اتخاذ تصميم درباره آنها در صلاحيت مجامع عمومي قرار داده شده ، در ساير موارد و براي تحقق اهداف ، موضوع و عمليات شركت با رعايت قوانين و اختيارات لازم جهت اداره امورشركت بوده و منجمله عهده دار وظايف زير است :
1.دعوت مجمع عمومي (عادي – فوق العاده)
.2 اجراي اساسنامه و تصميمات مجامع عمومي و ساير مقررات مربوط .
.3 نصب و عزل و قبول استعفاي مدير عامل و نظارت بر عمليات وي و پيشنهاد حدود وظايف و اختيارات و ميزان حقوق و مزاياي مدير عامل به مجمع عمومي .
.4 قبول درخواست عضويت و اخذ تصميم نسبت به انتقال سهام اعضاء به يكديگر و دريافت استعفاي هريك از اعضاي هيات مديره .
.5 تهيه و تنظيم طرح ها و برنامه ها و بودجه و ساير پيشنهادات و ارائه به مجمع عمومي جهت اتخاذ تصميم .
.6 تعيين نماينده از بين اعضاي شركت براي حضور در جلسات مجامع عمومي شركت هاو اتحاديه هايي كه شركت در آنها مشاركت دارد .
ماده 24 – هيات مديره نماينده قانوني شركت است و مي تواند مستقيما و با وكالت با حق توكيل اين نمايندگي را در دادگاهها و مراجع قانوني و ساير سازمان ها اعمال كند .
• مسوليت هيات مديره در مقابل شركت مسئوليت وكيل در مقابل موكل است .
ماده 25 – هيات مديره وظايف خود را به صورت جمعي انجام مي دهد و هيچ يك از اعضاي هيات مديره حق ندارد از اختيارات هيات منفردا استفاده كند مگر در موارد خاص كه وكالت يا نمايندگي كتبي از طرف هيات مديره داشته باشد .هيات مديره مي تواند قسمتي از اختيارات خود را با اكثريت دو سوم آرا به مدير عامل تفويض كند .
ماده 26 – هيچ يك از اعضاي هيات مديره يا بازرسان يا مدير عامل شركت نمي تواند سمت بازرسي يا مديريت عاملي و يا عضو هيات مديره شركت ديگري را با موضوع و فعاليت مشابه قبول كند .
ماده 27 – نخستين هيات مديره شركت موظف است بعد از تصويب درمجمع عمومي عادي براي ثبت شركت در مراجع ذيصلاح اقدام كند .
ماده 28 – داوطلبان عضويت در هيات مديره و بازرسي و يا مديريت عامل شركت بايد واجد شرايط زير باشند
1.تابعيت جمهوري اسلامي ايران
2.ايمان و تعهد عملي به اسلام
.3 دارا بودن اطلاعات يا تجربه لازم براي انجام وظايف متناسب با آن شركت.
4.عدم ممنوعيت قانوني و حجر
.5 عدم عضويت در گروه هاي محارب و عدم ارتكاب جرائم بر ضد امنيت و جعل اسناد .
.6 عدم سابقه محكوميت ارتشاء ، اختلاس ، كلاهبرداري ، خيانت در امانت ، تدليس ، تصرف غير قانوني در اموال دولتي و ورشكستگي به تقصير .
* بازرسي
ماده 29 – مجمع عمومي عادي 1 نفر از اشخاص حقيقي يا حقوقي را براي مدت يك سال مالي بعنوان بازرس انتخاب مي كند .انتخاب مجدد آنان بلامانع است . (تعداد بازرسان بايد فرد باشد مثلا يك يا سه نفر)
ماده 30 – در صورتيكه هر يك از بازرسان تشخيص دهد كه هيات مديره و يا مدير عامل در انجام وظايف محوله مرتكب تخلفي شده و به تذكرات ترتيب اثر نمي دهند ، مكلف است از هيات مديره تقاضاي برگزاري مجمع عمومي فوق العاده براي رسيدگي به گزارش خود را بنمايد .


فصل چهارم (مقررات مالي)
ماده 31 – ابتداي سال مالي شركت اول تير ماه و انتهاي آن آخر خرداد ماه همان سال خواهد بود .
ماده 32 – هيات مديره موظف است نسخه اي از گزارش ها ، صورت هاي مالي را تا پايان دوره از قبيل : تراز نامه و حساب هاي عملكرد و سود وزيان ، پيشنهاد نحوه تقسيم سود خالص و بودجه ي پيشنهادي سال بعد را پس از آماده شدن حداكثر تا 30 روز قبل از تشكيل جلسه ي مجمع عمومي عادي سالانه براي رسيدگي به بازرس /بازرسان تسليم نموده و علاوه بر آن هر سه ماه يكبار تراز آزمايشي حسابهاي شركت را همراه با تجزيه و تحليل فعاليت سه ماهه شركت در اختيار بازرس /بازرسان قرار دهد .
ماده 33 – در تهيه و تنظيم اسناد حسابداري و دفاتر قانوني و صورت هاي مالي رعايت اصول و موازين روشهاي متداول و قابل قبول و قوانين و مقررات جاري الزامي است .
ماده 34 – افتتاح هر نوع حساب نزد بانك ها و ساير موسسات اعتباري پس از تصويب هيات مديره با امضاهاي مجاز معرفي شده از طرف هيات مديره امكانپذير خواهد بود .
ماده 35 – سود خالص شركت در هر سال مالي به ترتيب زير تقسيم مي شود .
1.در سال اول تا سوم مالي سود خالص شركت به سرمايه شركت اضافه مي شود . و از سال سوم به بعد حداقل پانزده درصد به بالا با تصويب مجمع عمومي عادي به عنوان ذخيره قانوني منظور مي شود .
.2حداكثر پانزده درصد از سود خالص بعنوان اندوخته احتياطي به پيشنهاد هيات مديره و تصويب مجمع عمومي عادي به حساب مربوطه منظور مي گردد و نحوه مصرف آن با تصويب مجمع عمومي عادي است .
.3 درصدي از سود جهت پاداش به اعضاء ، كاركنان ، مديران و بازرسان به پيشنهاد هيات مديره و تصويب مجمع عمومي عادي تخصيص داده مي شود .
.4 پس از وضع وجوه فوق باقيمانده سود خالص به نسبت سهام تقسيم مي گردد.
تبصره : شركت مي تواند با تصويب مجمع عمومي عادي تا حداكثر يك دوم ذخيره قانوني را جهت افزايش سرمايه خود بكار ببرد.استفاده مجدد از باقيمانده آن جهت افزايش سرمايه با تصويب مجمع عمومي عادي مجاز است .
فصل پنجم (مقررات مختلف)
ماده 36 – انحلال ، ادغام يا تغيير موادي از اساسنامه شركت كه مغاير شروط و قرارداد هاي منعقده با منابع تامين كننده اعتبار و كمك مالي و امكانات مختلف و سرمايه گذاري و مشاركت باشد موكول به موافقت مجمع عمومي عادي خواهد بود .
ماده 37 – در صورتي كه مجمع عمومي فوق العاده تغييري از مواد اساسنامه را تصويب كند در صورت انطباق با قانون شركت معتبر خواهد بود .
اين اساسنامه در 37 ماده و 10 تبصره و در مجمع عمومي عادي مورخه ………….. به تصويب رسيد و آنچه در آن پيش بيني نشده تابع قانون جاري اقتصاد جمهوري اسلامي ايران مي باشد .

امضاء موسسين


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد