آشنايي با انواع طلاق

طراحي سايت حرفه اي و سئو در شيراز

دوشنبه ۳۰ مهر ۰۳

آشنايي با انواع طلاق

۲۵ بازديد

آشنايي با انواع طلاق

 

 

براي هر فردي تشكيل خانواده عبارت است از يك همراه كه در كنار وي احساس امنيت، آرامش و شادي را تجربه خواهد كرد. اما گاهي اوقات افراد به دلايل مختلف اين آرامش و امنيت را در كنار يكديگر احساس نمي كنند و تنها راه باقي مانده را طلاق مي دانند. بنابراين مشاوره حقوقي از وكيل شيراز متخصص در دعاوي طلاق به شما كمك مي كند تا در سريع ترين زمان ممكن و هزينه كم، اين امر را به انجام برسانيد.

 

آشنايي با انواع طلاق

 

طلاق در لغت به معناي جدا شدن يا رها شدن مي باشد و امروزه در بين زن و شوهر ها بسيار رواج پيدا كرده است. باور غلطي كه در رابطه با طلاق وجود دارد اين است كه افراد فكر مي كنند با جدايي و طلاق آرامش و شادي از دست رفته خود را باز مي يابند، در صورتي كه اين تفكر اشتباه بوده و طلاق آثار زيان بار زيادي دارد.

با توجه به اينكه امروزه طلاق يكي از مشكلات و نيازهاي اساسي جامعه ماست، بر آن شديم تا در اين مقاله در رابطه با طلاق و انواع آن صحبت كنيم. پس اين مقاله را جهت آشنايي با انواع طلاق از بهترين وكيل شيراز دنبال كنيد.

 

انواع طلاق

طبق ماده 1143 قانون مدني اران طلاق به دو نوع تقسيم بندي مي شود كه به صورت زير است:

طلاق رجعي : ايام عده به مدت زماني گفته مي شود كه زن بعد از طلاق يا فوت شوهرش اجازه ندارد ازدواج كند. حال اگر شوهر در اين مدت از طلاق پشيمان شود مي تواند به همسر خود بازگشته و بدون نياز به عقد مجدد به زندگي مشترك با همسر خود ادامه دهد.

طلاق بائن : در طلاق بائن برعكس طلاق رجعي شوهر حق رجوع در ايام عده را ندارد و چنانچه بخواهد به زندگي مشترك با همسر خود برگردد بايد پس از پايان مدت عده، عقد جديد جاري گردد.

در قانون مدني ايران همه طلاق ها از نوع طلاق رجعي مي باشد مگر در موارد خاص كه طلاق بائن هستند و در ادامه توضيح خواهيم داد.

 

طلاق رجعي

همانطور كه گفتيم طلاق رجعي طلاقي است كه شوهر در مدت زمان عده حق رجوع بدون عقد مجدد دارد. يعني مي تواند به زندگي با همسر سابق خود برگردد بدون اينكه نياز به جاري شدن صيغه عقد باشد. طلاق در اصل رجعي است و فقط در موارد استثنا بائن مي شود. نكته اي كه در طلاق رجعي وجود دارد اين است كه رضايت يا عدم رضايت زن براي برگشت شوهر به زندگي شرط نبوده و حق مخالفت ندارد.

مدت زمان عده در طلاق رجعي معادل 3 پاكيزگي يا طهر است. به معناي اين كه زني كه باردار نيست، بعد از جاري شدن صيغه طلاق بايد سه بار عادت ماهيانه شده و پاك شود. پس از پاكي سوم مدت عده ي طلاق به پايان رسيده و مي تواند دوباره ازدواج كند. اما در صورتي كه زن در هنگام طلاق باردار باشد، ايام عده طلاق تا زمان فارغ شدن خواهد بود. چنانچه زن به سن يائسگي نرسيده باشد ولي عادت ماهيانه نبيند، مدت عده طلاق 3 ماه است.

توجه داشته باشيد كه مرد در ايام عده طلاق موظف است نفقه زن را پرداخت كند. چرا كه در اين مدت هنوز طلاق به صورت كامل صورت نگرفته و مرد همچنان حكم همسر زن را داشته و تمام آثار زوجيت پابرجاست. بنابراين چنانچه مرد از پرداخت نفقه طفره رود، زن مي تواند از وي شكايت كرده و دادخواست ترك انفاق را در دادگاه طرح نمايد.

 

طلاق بائن

در صورتي كه طلاق در موراد زير انجام شود، جزو طلاق بائن محسوب مي گردد:

*طلاق زن باكره

*طلاق زن يائسه

*طلاق زن صغيره

*طلاق خلع

*طلاق مبارات

*سه طلاقه كردن زن

*طلاق در صورت عسر و حرج زن

در ادامه به بيان توضيح مختصري از هر مورد در طلاق بائن بسنده مي كينيم:

طلاق زن باكره: طلاقي كه قبل از رابطه جنسي و نزديكي بين زن و شوهر واقع شود و زن هنگام طلاق باكره باشد.

طلاق زن يائسه: منظور از زن يائسه، زني است كه سن باروري وي به پايان رسيده و ديگر عادت ماهيانه نمي شود كه معمولا زنان در سن 50 سالگي يائسه مي شوند.

طلاق زن صغيره: زن صغيره زني است كه هنوز به سن 9 سال تمام نرسيده است.

طلاق خلع: طلاق خلع طلاق از طرف زن بوده و به دليل كراهتي كه از شوهر خود دارد مي تواند با بخشيدن مهريه يا نفقه يا هر مال ديگري طلاق بگيرد. اما در صورتي كه پس از طلاق مال بخشيده شده دريافت گردد، طلاق از نوع رجعي خواهد بود و شوهر مي تواند به همسر خود بازگردد.

طلاق مبارات: طلاق مبارات مشابه طلاق خلع است با اين تفاوت كه در آن زن و شوهر هر دو از يكديگر كراهت دارند. در طلاق مبارات نيز زن با بخشيدن مالي به مرد موافقت شوهر را براي طلاق كسب مي كند.

سه طلاقه كردن زن: زن و شوهري كه سه بار با يكديگر ازدواج دائم كرده و طلاق گرفته باشند، طلاق سوم آن ها از نوع بائن مي شود و ديگر ايام عده براي زن وجود نخواهد داشت و زن و شوهر بر يكديگر حرام مي شوند. در اين نوع طلاق اگر مرد بخواهد دوباره با زن ازدواج كند بايد ابتدا زن با مرد ديگري ازدواج كرده و رابطه جنسي برقرار كند و طلاق بگيرد. پس از آن مرد مي تواند توسط اجراي صيغه عقد صحيح و قانوني دوباره با زن ازدواج كند.

طلاق در صورت عسر و حرج زن: عسر و حرج به معني مشقت غير قابل تحمل است و در صورتي كه زن ثابت كند كه زير بار عسر و حرج بوده و ادامه زندگي با مرد برايش سخت و غير قابل تحمل مي باشد، مي تواند از شوهر خود طلاق بگيرد كه اين نوع طلاق، طلاق بائن است و مرد نمي تواند به همسر خود رجوع كند. در اين طلاق نيازي به بخشش مهريه يا مالي از طرف زن نيست.

از جمله مواردي كه مي تواند موجب طلاق در صورت عسر و حرج زن مي شود، عبارتند از:

*ترك زندگي توسط مرد به مدت حداقل 6 ماه متوالي بدون عذر موجه

*اعتياد زوج

*محكوميت زوج به حداقل 5 سال حبس

*ضرب و شتم زن توسط مرد و يا سوءرفتار وي كه غير قابل تحمل باشد

*ابتلاي مرد به بيماري هاي صعب العلاج

 

 

منبع : شيراز وكالت

 http://shirazvekalat.com/page.aspx?id=%d8%a2%d8%b4%d9%86%d8%a7%db%8c%db%8c%20%d8%a8%d8%a7%20%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9%20%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد