بيماري صرع در كودكان
بيماري صرع يا تشنج يكي از شايع ترين بيماري هاي مربوط به مغز و اعصاب در سراسر جهان است. اين بيماري در تمام سنين ممكن است اتفاق بيفتد اما در افراد زير 29 سال بيشتر مشاهده مي شود. بيماري صرع در كودكان مي تواند بسيار خطرناك تر از سنين بالاتر باشد، چرا كه اگر اين بيماري در سنين كودكي درمان نشود، در دوره ي نوجواني و جواني شديد تر مي شود. در اين مقاله در رابطه با بيماري صرع در كودكان صحبت مي كنيم. اگر علائم و نشانه هاي گفته شده در اين مقاله در كودك خود مشاهده مي كنيد، حتما براي درمان آن با دكتر سيد سادات سپهرتاج، روانپزشك خوب شيراز، در تماس باشيد.
بيماري صرع چيست؟
بيماري صرع كه به بيماري تشنج نيز شناخته مي شود، بيماري است كه به دليل وجود احتلال در فعاليت الكتريكي مغز رخ داده و روي عملكرد مغز تاثير مي گذارد. در نتيجه كودك مبتلا به بيماري صرع دچار صرع يا تشنج مي شود. تشنج به معني لرزيدن يا تكان دادن قسمتي از بدن يا تمام آن مي باشد. البته در برخي موارد نيز ممكن است بيمار اين علائم را نداشته باشد، در حالي كه به اين بيماري مبتلاست.
دلايل بروز بيماري صرع در كودكان مشخص نيست اما يكي از دلايل مهم آن را مي توان به مسائل ژنتيكي و سابقه ي خانوادگي نسبت داد. ضربه به مغز، تومور مغزي، نارسايي هاي رگ هاي خوني، ناهنجاري مغزي در دوارن بارداري و … نيز از ديگر دلايل بيماري صرع مي باشند.
علائم و نشانه هاي بيماري صرع در كودكان
بهترين روانپزشك شيراز مي گويد :معمولا افرادي كه دچار بيماري صرع هستند، علائم و نشانه هاي زير در آن ها ديده مي شود:
- از دست دادن هوشياري، گيجي و از دست دادن حافظه
- بي حوصلگي
- سقوط ناگهاني و بدون دليل
- دست و پا زدن شديد و مكرر
- دل درد هاي ناگهاني مخصوصا هنگام خواب آلودگي
- حركات غير طبيعي مانند تكان دادن سر يا چشمك زدن
- خشم و ترس ناگهاني بدون دليل و مكرر
- شكايت از صدا ها، طعم ها و بوها به صورت مداوم
- گره كردن بازو ها هنگام دراز كشيدن به پشت
درمان بيماري صرع در كودكان
براي اينكه بيماري صرع را درمان كنيم، ابتدا بايد تشخيص داده شود كه واقعا كودك به اين بيماري مبتلاست. براي تشخيص بيماري صرع در كودك خود به پزشك اعصاب و روان مراجعه كنيد. پزشك با انجام معاينه هايي از مغز و سيستم عصبي و تست هاي نوار مغز، ام آر آي و سي تي اسكن بيماري را تشخيص مي دهد.
براي درمان اختلال صرع در كودكان نيز معمولا ابتدا از دارو درماني استفاده مي شود. به اين منظور از داروهايي كه به نام داروهاي ضد صرع يا ضد تشنج معروفند، استفاده مي شود. درمان هاي ديگري از جمله رژيم كتوژنيك، تركيب دارويي، پيوند محرك عصبي و جراحي نيز براي بيماري صرع انجام مي شوند.